Пропускане към основното съдържание

Пълното ръководство за лекарства и лечение на акне

Какво е акне?

Акнето се говори от всички, затова е необходимо определение на този термин. Акнето е термин, който обикновено се прилага за пори, затворени от мастна материя (бели точки и черни точки с други думи), пустули, възли или пикочни мехури, засягащи лицето, шията, раменете, гърдите, гърба, горните части на краката и ръцете.

Акнето е голям проблем за почти всички юноши и доста възрастни и продължава известно време. Този проблем е характерен за хора от различни възрасти, раси и пол. Огромен брой хора във всички страни по света страдат от него. Най-лошото нещо при акнето е грозният вид на пустули и белези, които често са последствия от акне.

Акнето има значителен социален ефект. Грозните гнойни пъпки карат много хора да бързат към аптеката или аптеката, защото хората смятат, че акнето има отрицателно въздействие върху отношенията им помежду си. Годишно хората харчат хиляди милиони щатски долари по целия свят, за да купуват продукти против акне.

Видове акне

  • Пъпките са най-разпространеният вид акне и това е тип, който има преобладаващият брой хора, но може би е добре да научите и за други форми на акне. Acne vulgaris е основният тип, който включва само черни точки, основната форма на кожна лезия.
  • Лезии са малки кожни участъци, където се появява акне, но понятието лезия не се отнася само за кожни увреждания, причинени от акне. Външният вид черни точки се определя като лезии от акне и в този случай мастната материя запушва мастните фоликули.
  • Комедонисе наричат ​​с други думи черни точки и бели точки според състоянието на пора, затворена или отворена. При черни точки отворите на порите са подути и пълни с вещество, съставено от кератин и мастна материя, а повърхността им е черна. При бели точки порите са затворени и пълни със секреторен продукт на мастните жлези, възпалени под повърхността на кожата. Хората често чоплят и изстискват черните точки. Но това в домашни условия, където няма стерилност, е пряк път към възпаление на тъканта. Различни бактерии могат много лесно да атакуват тялото през отворена пора.
  • Папулитеса малка, твърда и възпалена кожа, която е леко повдигната над повърхността на кожата, без гной в нея. Малките папули могат да образуват групи, тъй като кожата реагира на акне.
  • Пустулите приличат на папули, но съдържат гной вътре. Гнойта се състои от смес от бактерии, бели телца и мъртви клетки на кожата. Областта около мастните фоликули и космите е типичното местоположение на пустулите.
  • Макулитеса следствие от акне, изглеждат като червени петна. Макулата е плоска, представлява червено петно, леко издигнато на повърхността на кожата. Няколко макули заедно карат лицето на човек да изглежда като възпалено.
  • Возлитеса твърди лезии. Те обикновено болят повече от другите видове акне. Този вид акне навлиза дълбоко в кожата и под нея и в крайна сметка разрушава тъканите. Отстраняването на възлите причинява силна болка и след това остават белези. Този тип акне се лекува много трудно и единственият начин за лечение на акне е изотретиноинът.
  • Кистите приличат по някакъв начин на пустули. Те се образуват като капсули, а вътре в тях има гной, която е течна или полутечна. Но те имат по-голям размер в сравнение с пустулите и може да има инфекция в тях. Кистите проникват в кожата по-дълбоко и след лечението им остават белези от акне. От всички видове акне нодулокистичното акне е най-тежкото. Те трудно се лекуват и само изотретиноинът може да помогне. Изотретиноинът е вещество, получено от витамин А.

Кой получава акне?

Действителната ситуация е, че всеки по света има акне . Проблемите започват с настъпването на пубертета. На около 12 години е и се дължи на хормоните. Може да се случи както при мъже, така и при жени. Това не зависи от вашия произход и семейство. Много е трудно да се намери някой, който е избягал от пъпките през целия си живот. Във всеки случай нещо би дисбалансирало състоянието на вашата хормонална ос.

Сериозно медицинско лечение на акне е необходимо при повече от 40 процента от всички случаи на акне. Обикновено е напълно възможно да се избегне сериозно лечение, но е невъзможно да се избегне посещението на лекар. Но медицината днес ви дава богат избор от продукти за акне, които можете да получите без рецепта. Те ви дават възможност да се преборите с акнето.

Но не винаги хората могат да се отърват от акнето толкова бързо и без затруднения. Акнето е един от основните проблеми на външния вид от дванадесет до двадесет и три години. Някои хора страдат от сериозните му форми, а други се сблъскват с този проблем съвсем като възрастни. По принцип това е мъжки проблем. Те го срещат поради по-високото ниво на андрогени в сравнение с жените. Но акнето при жените зависи от техния фертилен цикъл и от промените, които причинява.

Обикновено хората лекуват акне по лицето. Но пъпките също могат да смущават човек, появявайки се на гърба, задните части, ръцете или гърдите.

Борбата с акнето струва много. Социалното отношение към този проблем е такова, че хората купуват много продукти против акне в аптеките или дрогериите. Това е причината за популярността на продуктите против акне по целия свят.

Първопричини за акне

Акне в никакъв случай не е приятно да се справяте с него. Както и не е приятно да се изучава акне. Но човек трябва да разбере, че всяко неприятно явление трябва да бъде проучено, за да можете да го премахнете веднъж завинаги. Хората изучават различни болести и паразити, защото искат да знаят какво да направят, за да ги премахнат от живота на човечеството.

Е, елиминирането „веднъж завинаги“ не е случаят с акнето. Първопричините за акне могат да бъдат много разнообразни и понякога е практически невъзможно да се премахнат тези причини. Това е особено вярно, когато говорим за вътрешни причини за акне: как да се борим с нещо, което е в теб?
Коренни причини за акне Може би в други случаи, имайки такива вътрешни фактори или други проблеми, хората започват да приемат някакви препарати, надявайки се, че това ще успее. Но като цяло това не е причината за акнето.

Първопричините за акнеса различни и не толкова лесни, дори в повечето случаи много трудни за отстраняване и е добре, ако не са толкова тежки, че можете да ги понесете. Но във всеки случай акнето е неприятно, досадно и така нататък и така нататък.

Какво чувствате като имате акне по гърба? Мисля, че изпитвате дискомфорт; чувствате, че нещо на това място ви пречи всеки път. Може също да почувствате болка, засегнатото място може да сърби, а изскачащите бели глави могат да изцапат дрехите и бельото ви.

Същото важи и за появата на акне по гърба, по раменете, по задните части, по краката, ръцете и други места, където може да се появи акне. Освен това, ако акнето се появи на ръцете (ръцете) или краката (краката), това може да попречи на активността ви в някои области. Акнето по тялото на някои места не ви позволява да носите любимата си рокля и/или бански.

Какво чувствате като имате акне по лицето? Мисля, че освен ефектите, които причинява акнето по тялото, ще почувствате голяма загриженост за увредената си красота.

Така че основните причини за акнето могат да бъдат наистина различни, като се започне от такива вътрешни причини като бактерии, повишено производство на себум и хормони и завършване с неподреденост, но ефектът им така или иначе е лош и изисква използването на продукти за лечение на акне.

Външни причини за акне: фактори на околната среда

Хората сме доста уязвими същества. Те са изложени на много външни фактори, които могат да бъдат наистина безпощадни към тях. А от някои от тях бедното човечество няма ефикасни средства.

Когато човек чуе такива думи, той или тя първо си мисли за някакви вулкани или торнадо или цунами. Но се случва човек да бъде безпомощен, когато има някаква по-малка беда, която не води до смърт, но въпреки това е много, много неприятно нещо. Един от тези проблеми еакнето.

Със сигурност хората не винаги са толкова уязвими и безпомощни срещу акнето. Но има някои външни причини за акне, които наистина не могат да бъдат предотвратени. Понякога дори е трудно да се избегнат. Това включва на първо място замърсената околна среда, която се сочи като една от причините за акне и несъмнено за много други заболявания.

Често това се отнася за хора, които живеят в близост до големи промишлени предприятия, които, разбира се, са известни като огромни замърсители на въздуха и водата. За щастие през последните години ситуацията с тези предприятия се подобри в екологичен аспект - това се дължи най-вече на факта, че в повечето промишлени предприятия са разработени и внедрени модерни системи за пречистване на газ, които позволяват намаляване на съдържанието на прах, въглероден оксид / диоксид и сяра в емисиите на тези инсталации.

Въпреки това се разбира, че живеенето твърде близо до производствени съоръжения може да навреди много на вашата грижа за кожата . Това се отнася не само за въздуха, но и за водата, в която можете да плувате или да се къпете, докато тя може да бъде замърсена от промишлени отпадъчни води и различни химикали, които често се измиват от валежите и т.н. в реки и езера. Такава замърсена вода причинява много щети на кожата и не трябва да се изненадвате, ако имате акне по някои части на кожата след такова плуване.

Така че трябва да се информирате и да знаете в какви водоеми не е препоръчително да плувате.

Моля, не си причинявайте вреда (т.е. чоплете и изстисквайте акне) и посещавайте екологично чисти места, когато е възможно .

Лечение на акне

Естествените лечения на акне са добре известни със своята безопасност и ефективност. Най-популярните и доказани средства и лечения за акне са изброени по-долу.

  • Опитайте се да не докосвате лицето си. Доста е трудно, но трябва да го запомните. Често докосваме лицата си, докато мислим, четем или се смеем. Не търкайте, не драскайте и не докосвайте лицето си с ръце, особено ако не са толкова чисти. Факт е, че много бактерии могат да бъдат открити по ръцете ни и тези бактерии могат да влошат проблема с акнето. Разбира се, не е лесно да следваме този съвет, защото в повечето случаи не осъзнаваме, че докосваме лицето си толкова често. Просто свикнете да контролирате контакта на ръцете си с лице и не забравяйте да миете ръцете си от време на време.
  • Ако акнето ви е класифицирано като леко или умерено, препоръчваме да използвате продукти против акне като: мехлеми за кожа, лосиони, различни гелове и разтвори, съдържащи бензоил пероксид, азелаинова киселина или салицилова киселина. Освен това, продукти, които съдържат бензоил пероксид, могат да се използват за акне вулгарис, причинено от Propionibacterium acnes. Освен това бензоил пероксидът помага за намаляване на производството на кожна мазнина. Други проблеми, включително черни точки и бели точки, могат да бъдат третирани със салицилово масло, сяра и ресурси. Освен това салициловата киселина е добра за намаляване на броя на лезиите от акне, като навлиза в мастните жлези и намалява тяхната свръхактивност.

Лазерна хирургична процедура за лечение на акне

Голям брой мъже и жени се обръщат към лазерна хирургическа процедура за лечение на акне. Всеки знае какви опасни последици може да има анестезията. Освен това много хора могат да изпитат силна болка и да се нуждаят от дълго време за лечение, което означава, че няма да бъдат изцяло ангажирани с работата и семейния си живот. Пациентите трябва да получават допълнителни таблетки за намаляване на болката и цената става по-висока, както и рисковете стават значителни. Много лосиони, кремове, лекарства и гелове с хормонален или химически произход също не са естествени. Силно препоръчително е да се въздържате и от тези стратегии.

Ако предпочитате органично лечение на акне, планирайте внимателно у дома или с вашия лекар. Първо, не трябва да очаквате незабавен резултат, както в случай на лазерна хирургия. Но с естествено лечение на акне няма да има белези, нито болезнено и отнемащо време лечение. Преди да изберете конкретни хапчета за лечение на акне, намерете съответния форум с рецензии на продукта (също като форума за лечение на акне на clearpores), проверете и се запознайте със списъка на неговите компоненти. Проучете подробностите за всеки компонент и предотвратете вероятността от алергия. Попитайте вашия медицински специалист за препоръка. Следващата стъпка е да знаете за компанията, която произвежда продукта. Всеки уважаван производител трябва да ви даде образователни предпазни мерки и пълния списък на съставките.

Хормонално акне

Милиони жени знаят кога наближава това време от месеца. Хормоналните промени през втората половина на цикъла включват подуване, спазми, промени в настроението и акне. Няма много изследвания по темата, но експертите са съгласни, че предменструалното акне е широко разпространено състояние. Потвърдено е, че практически половината от жените страдат от внезапни пристъпи на акне почти седмица преди менструацията.

Редовното лечение на акне като локални ретиноиди и локални антибиотици може да не помогне в случай на хормонално акне. Вашият лекар ще може да определи дали акнето ви е хормонално повлияно от следните улики:

- Акне при възрастни, появяващо се за първи път или продължаващо;
- Поява на акне преди менструалния цикъл;
- Нередовен цикъл;
- Омазняването на кожата Ви надвишава нормите;
- Хирзутизъм (проблеми с окосмяването)
- Повишени нива на андрогени в кръвта.

Въпреки че хормоналното акне обикновено започва да безпокои жени на около 20-25 години, юношите и възрастните жени могат да бъдат податливи на него. А жените над 30 години са рискова група. Регионите, атакувани най-често от хормонално акне, са долната част на лицето - линията на челюстта и брадичката - както и гърба и гърдите, като лицето все още остава най-популярното място на петна и лезии.

Как и защо започва хормоналното акне - което по правило е относително умерено и ограничено до случайни комедони и малки възпалителни възли? На девет или десетгодишна възраст надбъбречните жлези започват да произвеждат дихидроепиандростерон сулфат (DHEAS), андроген. Няколко години по-късно, с наближаването на пубертета, мастните жлези увеличават производството на себум, естествената мазнина на кожата. Това се случва в резултат на активността на "мъжките" хормони в тялото на жената, като дехидротестостерон (DHT) и тестостерон.

Причини за хормонално акне

Всяка жена трябва да се сблъска с някои неща като подуване на корема, спазми, промени в настроението и акне. Случва се всеки месец. Счита се, че акнето се влияе от хормоните. Изследователите обаче не са получили отговор точно по този въпрос - досега. Последната седмица от цикъла се характеризира с пристъпи на хормонално акне при 50% от жените, потвърди скорошно проучване.

Тъй като е специфичен вид акне, най-вероятно е хормоналното акне да не реагира на такива традиционни лечения като локални или системни антибиотици или локални ретиноиди. Има няколко идеи, които могат да помогнат на вас и вашия лекар да откриете причините за хормонално акне:

- Пристъпите на акне предхождат менструалния цикъл;
- Пробивът на акне винаги се появява преди менструацията
- Доклад за нередовен менструален цикъл
- Мазна кожа на лицето ви, това, което не е обичайно за вас
- Прекомерно окосмяване, известно още като хирзутизъм
- Нивата на някои андрогени са повишени

Най-типично хормоналното акне започва около 20-25-годишна възраст, въпреки че може да удари тийнейджъри, както и зрели жени над 30-годишна възраст (в този случай е най-упорито). Регионите, които най-често се атакуват от акне, са долната част на лицето - линията на челюстта и брадичката - както и гърба и гърдите, като лицето все още остава най-популярното място на петна и лезии. Независимо от факта, че хормонално повлияното акне рядко е тежко и обикновено се проявява като малки възпалителни възелчета и папули, жените, страдащи от заболяването, не могат да не се запитат: как започва? Какви са причините за хормоналното акне?

Първоначално известно време преди пубертета (близо до 9 или 10-годишна възраст) надбъбречните жлези започват да отделят специфичен андрогенен хормон - дихидроепиандростерон сулфат (DHEAS). Андрогените са така наречените "мъжки" хормони, въпреки че се произвеждат и от тялото на жената. Други "мъжки" хормони са дехидротестостерон (DHT) и тестостерон. Всички те действат като стимуланти за мастните жлези. Резултатът от него е интензивно производство на повърхностни кожни мазнини (себум), което е една от основните причини за хормонално акне.

Това е причината за акнето и мазната кожа на тийнейджърите. Момчетата страдат повече от "мъжките" хормони, защото естествено имат повече от тях. Изключително трудно е да се лекува акне при юноши, тъй като техните хормонални нива винаги се променят. В някои случаи първата реакция към външната терапия може да бъде добра, ако лекарите използват методи като ретиноиди и бензоил пероксид. В някои случаи трябва да се използват антибиотици. Най-често обаче тези лекарства, дори в комбинация с перорален антибиотик, не осигуряват дългосрочно средство за лечение на акне при тийнейджъри поради хормоналните промени. Често са необходими чести корекции на курсовете на лечение.

Много жени изпитват този проблем по време на зрялост. Някои други може да не го изпитат до двадесетте или тридесетте си години, преминавайки през непрекъснати огнища няколко дни преди менструалния си цикъл. Това се случва, защото нивото на естрогена им е най-високо в средата на цикъла (при условие, че жената не използва хормонални хапчета за контрол на раждаемостта). Когато жената наближава цикъла си, нивото на естроген намалява. Има и друг хормон, който може да причини хормонално акне. След овулацията яйчниците произвеждат прогестерон, който води кожата до омазняване.

Хормоналното ниво също е една от причините за хормонално акне, което се случва при бременни жени. Поради хормоналните промени през третия триместър мастните жлези започват да произвеждат много себум и това е причината за честите пробиви. Менопаузата също може да бъде в списъка на причините за хормонално акне. Производството на естроген намалява и тестостеронът доминира в тялото на жената.

Акнето, което се появява по време на менструация, не изчезва без медицинска помощ. Трябва да се консултирате с дерматолога и да намерите продукти против акне, които ще лекуват всички причини за хормонално акне.

Най-добрите лекарства за акне

Акнетое труден проблем за огромен количество хора. И много от тях просто губят сърцата си, защото често е трудно да се огледат и да начертаят някои етапи за себе си в борбата срещу акнето, само защото продуктите за лечение на акне са толкова разнообразни, колкото и причините за акнето. И дори някои препарати наистина могат да бъдат наречени най-добрите лекарства за акне не е гаранция, че ще бъдат ефективни във вашия случай.

Използвайте сравнителен анализ. В бизнеса е доста обичайно да се създават различни диаграми за сравнение, например, когато се провежда търг и трябва да бъде избран успешен доставчик. В такива случаи сравнителните таблици (често със система от оценки) помагат на компанията да оправдае своя избор и да избере най-конкурентния вариант.

Същото можете да направите и с вашия проблем, свързан с акнето. Създайте сравнителна таблица на най-добрите лекарства за акне, в която можете да споменете основните характеристики, които ще ви помогнат да разберете най-важните предимства и недостатъци на различните продукти и разбира се да постигнете крайната цел – да намерите най-доброто лекарство за акне и което може лесно да се намери във форумите за преглед на продукти за акне.

Може да бъде напр. безопасност, репутация на продукта и т.н. В таблицата можете да разработите система от степени с тежестта на всяка характеристика/показател, а общият брой оценки ще ви даде представа кое е най-доброто лекарство за акне .

В списъка си с функции можете да включите и такава характеристика като сложност на действието. Сложните продукти като правило са по-добри от тези с едно действие. Например, такива сложни препарати могат да се състоят от хапчета и гел в една опаковка.

Това е най-добрият вариант, защото може да помогне за премахване както на вътрешните причини за акне, например неподходящо ниво на хормони (чрез хапчета), така и на външните – повишено производство на себум, запушване на порите на кожата (чрез гел). Със сигурност ще даде повече ефект, ако наистина искате да се отървете от акнето. Така че присвоете високо тегло (приоритет) на тази функция във вашата сравнителна таблица за най-добри лекарства за акне.

Естествен гел за тяло против акне

Всъщност не толкова много препарати могат да се борят за правото да бъдат еднакви. Но всички разбират, че естественото измиване на тялото от акнее добър изход, ако страдате от това не смъртоносно, но все пак много неприятно и причиняващо проблеми заболяване. Най-мощният аргумент е, че естествените препарати винаги имат по-малко странични ефекти от неестествените.

Ако не вярвате, можете да прочетете всяко ръководство за химически генерирано измиване на тялото от акне и ще разберете. Страничните ефекти са просто многообразни. Лечението на акне по тялото не е толкова лесно нещо, а също така не е толкова безопасно, когато приемате такива препарати.

Мисленето за вашето здраве е хубаво нещо и безспорно е добре, когато мислите не само за настоящия момент в състоянието на вашето здраве, но и за последствията от лечението, което прилагате за всяка болест, която имате.

И така, какво лекарство може да се използва и смята, че е наистина подходящо за естествено измиване на тялото срещу акне? Това са различни билки, препарати на минерална и витаминна основа. Но има и някои широко използвани продукти, които не са естествени и могат да причинят някои странични ефекти.

Първият е бензоил пероксид. Това е доста известен продукт за лечение на акне и има сравнително меко действие, така че често се препоръчва за употреба в някои не много трудни случаи, като общо средство за борба с акне. Но въпреки този факт бензоил пероксидът и неговите химически модифицирани версии са вещество, което изсушава кожата, така че някои нежелани странични ефекти могат да бъдат причинени от него.

Ретиноидите са вещества, родствени на витамин А. Като цяло това са нещо като изкуствени аналози на този витамин. Тъй като витамин А трябва да се консумира за подобряване на кожата и премахване на акне, тъй като ретиноидите са полезни за външно лечение на акне. Но въпреки това те имат изкуствен произход и могат да повлияят вредно на кожата, особено един от тях, наречен изотретиноин. Ретиноидите като изотретиноин имат толкова дълъг списък от странични ефекти, че са по-плашещи от самото акне.

Как да използвате ретиноиди за акне

Ретиноидите не са толкова безвредни, колкото са например натуралните препарати за лечение на акне. Ретиноидите всъщност са просто химически вещества, използвани за лечение на акне. Въпреки факта, че са относителни към ретинола (витамин А), те всъщност не са толкова полезни, колкото този витамин и, за разлика от витамините, трябва да се използват много внимателно.

Особено се отнася до ретиноидите, които се използват през устата, най-вече защото са по-мощни в действието си и се предписват в най-тежките случаи (най-известният ретиноид, който се използва през устата, е изотретиноинът – може би най-мощният лекарство за лечение на акне). Основната причина, поради която ретиноидите трябва да се използват толкова внимателно, е фактът, че те не са естествени. Лечението на акне с ретиноиди обаче е доста ефективно.

Въпреки факта, че някои ретиноиди (само от тези, които се използват външно - на някои локални участъци от кожата) се продават без рецепта, не се препоръчва да ги използвате без консултация с лекар. По принцип това са лекарства с рецепта за акне. Въпросът е, че поради своята неестественост ретиноидите имат определени странични ефекти,които може да са доста тежки в някои случаи.

Научете как да използвате ретиноиди за акне и намерете мерките, които е силно препоръчително да предприемете, преди да изберете и използвате ретиноиди:

  1. прочетете ръководство или анотация, или друга информация, която е приложена към препарата, и следвайте предписанията, посочени в това ръководство;
  2. попитайте лекар за начин на употреба и периодичност на употреба, както и необходимите предпазни мерки при приема на препарата;
  3. спазвайте внимателно предписаната дозировка;
  4. не отказвайте приема на препарата, както и не да променяте дозите без консултация с лекар;
  5. да информирате лекаря за всякакви странични ефекти или друг неочакван проблем, който се появява по време на лечението.

Как да използвате ретиноиди за акне? Може би използването на ретиноиди не е някаква голяма наука, но те трябва да се използват внимателно, тъй като тези продукти може да не са напълно безопасни. Ако търсите по-безопасно лекарство, по-добре е да се обърнете към естественото лекарство за акне.

Какво е изотретиноин?

И така, какви са вашите познания за изотретиноин? Може би сте чували, че изотретиноинът е един от ретиноидите и е синтетично произведено лекарство, използвано за лечение на акне, както и другите ретиноиди. Освен че изотретиноинът е синтетичен роднина на ретинола, последният ни е известен като витамин А. Но, разбира се, изотретиноинът в нито един от случаите не е подобен на витамин А по своето действие или по други параметри, свързани с използвайки този препарат. И така, какво друго е широко известно за изотретиноина?

Хората, които знаят много за лекарството, естествено са предимно тези, които се занимават с лечение на акне, което означава лекари и техните пациенти. В никакъв случай не е добре да бъде второто, защото има и някои факти, които са известни за изотретиноин, които определено няма да ви добавят увереност при употребата на това лекарство. Изотретиноин и това е основната причина поне да внимавате да го използвате, да не кажем повече, че трябва да се страхувате от употребата на изотретиноин.

Вижте, изотретиноинът е просто едно от най-силните лекарства, които изобщо се прилагат за лечение на акне. И също така имайте предвид, че това не е естествен продукт, така че може да не е толкова съвместим с вашия организъм, колкото би могъл да бъде. Така че силата на това лекарство, както и неговата неестественост, се равняват на много силни странични ефекти, причинени от него. И тъй като изотретиноинът е най-силният продукт за лечение на акне, той има най-тежките странични ефекти. Бременносттае най-голямото противопоказание срещу употребата на изотретиноин – бременните жени никога не трябва да използват това лекарство, защото то може да причини големи проблеми на бъдещите им деца.

Това, което можете да направите с това, е или да не използвате изотретиноин, или да се опитате да избегнете употребата му предварително. Вижте, поради неговата сила изотретиноинът обикновено се предписва само в крайни случаи. И такива случаи обикновено не са толкова трудни за избягване.

Лечения против акне

Ако искате да лекувайте ефективно акне, тогава ще трябва да намерите правилните продукти на подходяща цена, за да се справите с проблема. Понякога може да изглежда, че е трудно да го изпълним при сегашното състояние на пазара.

Въпреки че има широка гама от натурални продукти за грижа за кожата и лечения против акне без рецепта, повечето от тях всъщност не работят и не могат да ви доближат до здравата чиста кожа, която обещават. Също така не забравяйте, че дори тези добавки, които най-често се купуват и използват от потребителите, могат да причинят някои нежелани странични ефекти.

Така че направете избор на ефективно билково лечение само след като прочетете голям брой отзиви във форумите за акне и изберете системата за грижа за кожата, включваща множество компоненти, тъй като това означава, че такава система може да реши проблема с акнето на различни нива.

Можете да намерите повече съвети за лечение на акне във форума за лечение на акне.

Белези от акне

Белези от акне са белези от белези, оставени от пъпки от акне, които не са лекувани или са се възпалили. Размерът, честотата и видът на белезите от акне зависят от няколко генетични фактора, които са специфични за всеки човек. Някои хора са по-склонни да имат белези от акне поради тяхното наследство и тип кожа. Ето защо всеки, който иска да лекува акне, трябва да се увери, че лезиите му ще зараснат правилно и трайно.

Леките и меки белези от акне отнемат до осем седмици, за да изчезнат. Ако лечението на акне не работи, говорете отново с Вашия лекар и той или тя ще Ви помогне да изберете по-силно лечение на акне за белези, като базирано на ретиноиди кремове за лечение на акне. Това се прави, за да се предотврати появата на акне и да се даде възможност за обелване на кожните клетки около белезите от акне.

Най-добрият начин да се погрижите за белезите от акне е да предотвратите акнето, като използвате лечение за акне. Това може да сложи край на основната причина за акне, да лекува акне и накрая изобщо да предотврати белези от акне.

Лято срещу акне

Лято е в пълна степен люлка. Повечето хора прекарват много време на открито, за да компенсират безкрайните зимни и пролетни месеци. Планираме ваканциите си предварително, правим партита на плажа, ходим на разходка на слънце, наслаждаваме се на всеки слънчев ден, забравяйки за опасностите, на които сме изложени, докато прекарваме времето си на слънце.

Не е тайна, че се потим повече, когато времето е горещо. Доказано е, че потта задълбочава проблема с акнето. Избърсваме лицето си често, когато е горещо, което не е добър избор, ако имате акне. Най-доброто, което можете да направите, е да отмиете потта с топла вода. Моля, не забравяйте да измиете внимателно лицето си. Поради излагането на слънце и вятър кожата ни става много суха. Лющи се, напуква се и се чувства стегнат. Много е трудно да се лекува каквото и да е сухо увреждане на кожата. Освен това вятърът допринася за запушването на порите. Ето защо е важно да се грижите за кожата си през лятото с подходящи продукти за лечение на акне.

 

Коментари

Популярни публикации от този блог

Отключване на тайните на женското либидо: Изчерпателно ръководство за женско сексуално здраве

Много жени изпитват проблеми в сексуалния живот и търсят решения. Проблемът е, че можете лесно да намерите продукт за подобряване на мъжкия пол: от добре познатата Виагра до всички тези билкови хапчета и кремове. Въпреки че тези опции наистина увеличават женското сексуално желание, те са предназначени и формулирани за мъже и е възможно да причинят странични ефекти. Историята зад женското либидо Често проблеми те, свързани със сексуалния контакт, плашат мъжете, защото те не знаят как да се справят с тях и как да поправят ситуацията. Различни фармацевтични компании явно се възползват от тази идея, като предлагат хапчета за подобряване на мъжете на мъже, заети със своите сексуални връзки. Въпреки това, оплаквания от ниско либидо могат да се наблюдават и при жените, особено на 40-годишна възраст. Тази ситуация се изразява в повечето случаи чрез бърза загуба на интерес и/или енергия, преди жените изобщо да достигнат оргазъм. Този проблем притеснява дамите и прераства във фактор, застраш

Разкриване на причините за нисък обем на спермата, слаба еякулация и ниска плодовитост при мъжете

Да се ​​върнем към основния въпрос на нашия блог. Какво е сперма? От къде идва? Има милиони сперматозоиди, произведени от вашите тестиси (тестиси) всеки ден. Сперматозоидите преминават през естественото клетъчно делене, което неизбежно води до тяхното съзряване. По време на еякулация сперматозоидите се изпомпват в семепровода на мъжа, където се отделят фруктоза, семенни течности и други химикали. Вашата сперма плюс други течности бързо преминават през пикочния мехур през уретрата и излизат от пениса ви. Това също доказва факта, че ако увеличите обема на сперматозоидите , ще имате повече сперматозоиди, преминаващи през пениса ви , това означава по-приятни контракции и по-мощен и по-силен оргазъм. За да може сперматозоидите да навлязат в шийката на матката на жената, трябва да изпитате ерекция, оргазъм и еякулация. Ерекция възниква, когато пенисът ви е стимулиран или когато имате еротична мисъл. Има внезапен прилив на кръв към камерите на еректилната тъкан в пениса. Това от своя стра

Какво представлява акнето? Изчерпателен преглед на акне, пъпки и черни точки: Симптоми, причини, възможности за лечение.

С всички тези приказки за акне, може и да се опитаме да дефинираме малко състоянието. Акнето е често използваното име за пори, запушени от себум (известни също като бели и черни точки), пъпки, възли или кисти, които могат да се появят по лицето, шията, раменете, гърдите, гърба, горната част на ръцете и горната част на краката. Повечето тийнейджъри и голяма част от възрастните страдат от акне за повече или по-малко продължителни периоди от време. Състоянието не се ограничава до нито една възрастова група, раса или пол. Засяга стотици милиони хора по света. Най-големите проблеми с акнето са неприятният вид на пъпките и белезите, които могат да оставят след себе си. Видове акне Въпреки че пъпките са най-често срещаната форма на акне и тази, с която повечето хора вероятно ще се сблъскат или страдат, трябва да знаете, че има и други форми. Най-простата форма е акне вулгарис, което включва само комедони, най-простите лезии. Лезии са малки петна от кожа, засегнати от акне, въпреки че