Пропускане към основното съдържание

Какво представлява акнето? Изчерпателен преглед на акне, пъпки и черни точки: Симптоми, причини, възможности за лечение.

С всички тези приказки за акне, може и да се опитаме да дефинираме малко състоянието. Акнето е често използваното име за пори, запушени от себум (известни също като бели и черни точки), пъпки, възли или кисти, които могат да се появят по лицето, шията, раменете, гърдите, гърба, горната част на ръцете и горната част на краката.

Повечето тийнейджъри и голяма част от възрастните страдат от акне за повече или по-малко продължителни периоди от време. Състоянието не се ограничава до нито една възрастова група, раса или пол. Засяга стотици милиони хора по света. Най-големите проблеми с акнето са неприятният вид на пъпките и белезите, които могат да оставят след себе си.

Видове акне

Въпреки че пъпкитеса най-често срещаната форма на акне и тази, с която повечето хора вероятно ще се сблъскат или страдат, трябва да знаете, че има и други форми. Най-простата форма е акне вулгарис, което включва само комедони, най-простите лезии.

Лезии са малки петна от кожа, засегнати от акне, въпреки че терминът „лезия“ не се ограничава до промените, причинени от акне в кожните тъкани. Лезиите от акне са външната форма на комедони, мастните фоликули, запушени от излишния себум.

Комедони са известни като черни точки и бели точки, в зависимост от това дали порите са отворени или не. Черните точки са пори, чиито разширени отвори са блокирани от смес от кератин и себум, която е черна на повърхността. Белите точки са затворени пори, пълни със секрет на мастната жлеза, който набъбва под тъканта.

Комендоните са обичайната цел за бране и изстискване. Въпреки това, отварянето на фоликул в не толкова стерилни условия на вашия дом има вероятност да доведе до лека инфекция. Отворената пора е входна точка за всички видове бактерии.

Папули – Папулата е малко, твърдо обикновено възпалително издигане на кожата, което не съдържа гной. Много малки папули също могат да се появят в клъстери, поради реакцията на тъканта към акне.

Пустули – Пустулите са малки възпалени издигания на кожата, които са пълни с гной. Гнойта е комбинация от бактерии, бели кръвни клетки и мъртви кожни клетки. Пустулите обикновено се образуват около мастните фоликули и косата.

Макули – Макулата е червено петно ​​върху кожата, оставено от акне. Макулите са плоски, червени и се открояват на фона на околната кожа. Група от макули придава на лицето възпален вид.

Възли – Възелът е солидна лезия, една от най-болезнените лезии, причинени от акне. Нодулите са склонни да се простират в по-дълбоките слоеве на кожата и е известно, че водят до разрушаване на тъканите. Те могат да бъдат много болезнени за премахване и да оставят белези след себе си. Нодуларното акне е тежка форма на акне, която се лекува само с изотретинонин.

Кисти – Кистите са лезии с форма на капсули и съдържат течна или полутечна гной, подобна на тази в пустулите. Въпреки това, кистите са по-големи от пустулите и могат да бъдат инфектирани. Кистите също се простират по-дълбоко в кожата и оставят белег след себе си. Нодулокистичното акне е може би най-лошият вид акне, познат на хората. Той е устойчив на лечение и реагира само на изотретиноин, веществото, получено от витамин А.

Кой получава акне?

Вярвате или не, почти всеки по света получава пъпки. Когато тялото превключи на по-висока предавка и пубертетът започва на възраст от 12, хормоните започват да вземат превес. Няма значение дали сте мъж или жена. Няма значение откъде идваш и кои са родителите ти. Никога не съм чувал за човек, който да е останал без петна през всичките години от живота си. Независимо дали става въпрос за храна или замърсяване, нещо непременно ще наруши хормоналния ви баланс рано или късно.

Повече от 40 процента от всички тийнейджъри развиват достатъчно тежки случаи на акне, за да се наложи медицинско лечение. Повечето случаи обикновено се решават без необходимост от фантастично лечение, въпреки че е необходимо повече от едно посещение при лекар. Съвременната наука обаче е създала широка гама от лекарства за акне, отпускани с рецепта и без рецепта, за да помогнат на хората да се справят с акнето си без излишна болка.

Въпреки това, не всички случаи на акне могат да бъдат лекувани толкова лесно. Акнето се появява и изчезва от само себе си, на възраст между дванадесет и двадесет и три години, но някои хора развиват тежки форми на акне, докато други получават акне за първи път като възрастни. Това важи най-вече за мъжете. Поради по-високото ниво на андрогени в техните системи, мъжете са много по-склонни от жените да страдат от акне. При жените акнето е свързано с техния фертилен цикъл и хормоналните промени, които води до него.

Докато повечето случаи на акне са ограничени до кожата на лицето, повечето от хората, страдащи от това състояние, изпитват поне случайни черни точки или пъпки по ръцете, по гърба, гърдите или дори по задните части.

Причини за акне

Факт е, че акнето е резултат от свръхактивни хормони. А днешната среда е създала толкова ужасяващи хормонални дисбаланси, че телата ни се борят само за да продължат да работят на 100% ефективност.

Имаме хиляди много фини косми по лицата, гърдите и горната част на гърба. Под кожата ни и прикрепени към всеки от тези космени фоликули има мастни жлези, които произвеждат мазна субстанция, наречена себум. Обикновено себумът е нещо добро, тъй като предпазва кожата ни от изсушаване, прави кожата ни блестяща и я поддържа мека и еластична.

Но акнето се причинява от свръхактивността на тези жлези, които след това произвеждат твърде много себум и отделят мазните вещества върху кожата ни.

През цялото време началото на пубертета и естествените промени в тялото на юношата означават, че настъпват хормонални промени. Жените също са редовно подложени на повишена хормонална активност до възрастта на менопаузата.

Но вече е добре известно, че нашата околна среда е оказала огромно влияние върху нас – нашият размер, тегло, растеж и модели на стареене, плодовитостта и общото здраве са повлияни от количеството замърсяване и качеството на въздуха, който дишаме, от количеството на ултравиолетовите лъчи от слънцето, от храната, която ядем и от водата, която пием и в която се къпем.

Месото и млечните продукти, които ядем, съдържат стероиди за растеж. Следи от пестициди има върху почти всички плодове и зеленчуци, които консумираме. Продукти като пшеница и захар идват от генетично модифицирани култури. Водата ни съдържа химикали за убиване на вредни организми, които могат да ни разболеят.

Нивото на хормоните в телата ни е най-вече отговорно за това, че жлезите произвеждат излишък от масло. В крайна сметка това се комбинира с неравномерно отделяне на мъртви кожни клетки и в крайна сметка запушва порите ни.

Когато порите ни се запушат, това причинява черни и бели точки, които могат да останат запушени в порите ни с години. По-сериозни проблеми с акнето, като пъпки, възли и кисти се образуват, когато бактериите станат част от сместа.

Бактерията, наречена Propionibacterium acnes, обикновено живее безвредно върху кожата ви, но когато излишната мазнина започне да запушва порите, тя се храни със себума и произвежда химикали и ензими, които предизвикват отговор от имунната система на тялото. Кожата се възпалява и след това може да доведе до появата на пъпки, болезнени възли (под кожата) или кисти. Нодулите и кистите от акне могат да се спукат, разпространявайки инфекция в кожната тъкан, което след това може да доведе до дълбоки и трайни белези.

Не можете да контролирате всички фактори, които причиняват акне, но има системи за лечение на акне, които са специално формулирани да контролират бактериите, причиняващи акне, вътрешно и външно.

Социалното въздействие на акнето

Социалното въздействие на акнето е огромно. Неприятната гледка на пъпки кара много хора да бягат наблизо дрогерия или аптека поради предполагаемото влияние на акнето върху социалните отношения. Всяка година стотици милиони долари се харчат всяка година по света за продукти против акне от хора на пет континента.

Акнето е едно от най-проблемните условията на нашето време. Въпреки че повечето хора, страдащи от акне, не изпитват никакъв физически дискомфорт, те компенсират това чрез психологически белези. Този ефект не е проучван задълбочено, тъй като акнето е често срещано, незастрашаващо състояние, което възниква и изчезва от само себе си и всякакви психологически ефекти, свързани с него, не се смятат за особено важни.

Акнето обаче има по-силно от предполагаемото въздействие върху живота на хората днес. Изследвания, проведени от изследователи, показват, че хората, страдащи от акне, също показват:

  • Ниско самочувствие
  • Разочарование
  • Чувство за неадекватност
  • Депресия
  • Отказ от общуване
  • Ниско самочувствие

Тези ефекти се задействат от отрицателният ефект от акнето върху външния вид и произтичащото от това опасение от негативни реакции от другите. Хората, страдащи от акне, могат в крайна сметка да живеят незадоволителен живот и да се провалят в училище, работа и социално общуване.

Акне при възрастни

Често наричано тъмната страна на акнето, акнето при възрастни е една от онези неудобни теми сред възрастните, до голяма степен защото повечето хора се отърват от него естествено, докато остареят. Официалната статистика показва, че акнето засяга 25 процента от всички възрастни мъже и 50 процента от възрастните жени в някакъв момент от живота им. Това го прави доста голям проблем, особено в днешния свят, където социалният живот е много важен и външният вид играе решаваща роля в кариерата на всеки. Лице, пълно с червени петна, е достатъчно лошо за тийнейджър, но безкрайно по-лошо за възрастен.

Едно от първите неща, които могат да бъдат извлечени от статистическите данни, е фактът, че акнето не е рядкост сред възрастните. Акнето при възрастни обикновено се разделя между тежки случаи на акне, които никога не са изчезнали, и обостряния на латентно акне при лица на възраст между 30 и 40 години. Има и случаи, когато хората развиват акне за първи път като възрастни, въпреки че такива случаи са малко редки и се предизвиква най-вече от химикали или хроничен физически натиск върху кожата. Причините за акне при възрастни не са напълно разбрани от науката. Смята се, че хормоните са отговорни за определена част от случаите, което означава, че някои хора успяват да овладеят акнето си с хормонално лечение. Във всеки случай акнето при възрастни изисква посещение при лекар.

Независимо от корените си, акнето при възрастни има една и съща М.О. като общите форми. Себумът, мазна субстанция, секретирана от мастните жлези, прикрепени към космените фоликули, се смесва с мъртвите кожни клетки и запушва фоликула. Така бактериите започват да процъфтяват в затворената среда и фоликулът набъбва с бели клетки и бактерии, които се убиват взаимно вътре. Опитите за разрешаване на ситуацията чрез изстискване на пъпките също влошават ситуацията, като излагат незащитената плът на повече бактерии.

Възрастните, страдащи от акне, трябва да избягват силни почистващи препарати, съдържащи силни химикали. Жените също трябва да внимават за грима си, докато мъжете трябва да се стремят да се бръснат, без да увреждат кожата си в процеса. Излагането на прах и замърсяване е друго нещо, което трябва да се избягва и кожата трябва да се поддържа възможно най-чиста, без да се прекалява.

Дълготрайни последици от акне при юноши

Тийнейджърските години са време на изпитание за всеки тийнейджър. Въпреки че всички грижи на зрялата възраст са все още далеч в бъдещето, тийнейджърите не са съвсем щастливи. Безгрижието и невежеството на детството оставя място за бунт и въпроси за мястото под слънцето. Търсейки своя собствен път през живота, тийнейджърите често се чувстват несигурни и неразбрани. За съжаление, ако търсенето на място в света не е достатъчно, тийнейджърите трябва да се справят и с кожни проблеми, като акне. Това неприятно състояние е проклятието на много тийнейджъри поради ефектите, които има на психологическо ниво.

Не е нужно много, за да се създаде негативна представа за себе си у тийнейджър. Повечето от тях са поне донякъде неуверени във външния си вид поради различни реални или въображаеми петна. Но истинско състояние, което причинява истински дискомфорт и бележи младо лице, е нещо съвсем друго. Крехката представа за себе си и самоуважението на тийнейджърите е трудно да се справи с натиска, упражняван от мненията на другите и сравненията с различни ролеви модели, които тийнейджърите намират за себе си. В екстремни случаи негативната представа за себе си се превръща в омраза към себе си и обезобразяващото състояние се разглежда като жесток инструмент за самонаказание за неуспех да се издигне до един или друг стандарт.

Младите хора живеят в малки светове. Родители, приятели и аморфната група от полупознати съученици са границите на техния социален живот. Естествено, тийнейджърите са склонни да придават по-голямо значение на похвалите или критиките, идващи от техните приятели или съученици, на основание, че родителите ви обичат така или иначе и са фатално предубедени. Но тъй като тийнейджърите могат да бъдат много жестоки един към друг, критиката на съучениците често е нелюбезна и има за цел да нарани. Това служи за увеличаване на чувството на тревожност и стрес, което води до оттегляне от социалната среда в личен свят на болка и срам.

Младите са страшно сериозни по външния вид и критиките. Те все още са далеч от възрастта, когато хората се примиряват със себе си и вече не се интересуват много от това, което другите казват или мислят. Скриването на тялото или лицето и чувството на срам само защото някой друг е казал, че това трябва да се направи, е грешка и на тийнейджърите трябва да се помогне да го видят. Акнето може да се победи с постоянство и използване на правилните продукти. Въпреки това трябва да се борим и с психологическите ефекти на акнето, в противен случай те никога няма да изчезнат. Младежът, който се мразеше заради пъпки по лицето си, ще се превърне във възрастен, който се мрази заради това, че има малко наднормено тегло или че не прави толкова пари, колкото някой колега.

Чувството на дискомфорт и срам от себе си не винаги изчезва навреме. Понякога то просто намира нов проблем, който да действа като източник на енергия. Това е трайният ефект от акнето: лоша представа за себе си, липса на увереност и чувство, че сте в неизгодно положение, когато се сравнявате с други хора. Тези настроения и начини на мислене могат да съсипят социалния живот на всеки и често пъти пречат на професионалното развитие. За съжаление акнето не е само дълбоко в кожата. Това е основната причина да намерите лечение за акне веднага щом имате нужда от такова.

Белези от акне

Белезите от акне са следите, оставени от лезии, които не е заздравял или се е възпалил. Техният размер, честота и вид зависят от различни генетични фактори, които са характерни за всеки човек. Някои хора са по-склонни да видят белези, образуващи се по кожата им, поради тяхното наследство и цвят на кожата. Ето защо много хора искат да са сигурни, че лезиите им ще зараснат правилно.

Има само два вида белези от акне. Най-простият белег не е нищо повече от петно ​​от кожата с кафяв, розов или лилав цвят, свидетелство за факта, че там е имало пъпка. Вторият тип се нарича белег от ледокос и представлява малка дупка в кожата, където е била лезията. Белезите обикновено остават само от възпалени лезии, като пустули, възли или кисти. Въпреки това, отварянето на комедо може да доведе до възпалена лезия и белег.

Пигментираните белези са резултат от собствения процес на кожата на възстановяване на естествения цвят в заздравяващата тъкан. Концентрацията на пигмент може да бъде намалена с различни видове лечения, като избелващи кремове, лосиони или лазерна хирургия. Изборът на продукти без рецепта трябва да зависи от вида и тежестта на вашето акне. Ако не сте сигурни какво да изберете, консултирайте се с дерматолог.

Леките белези от акне изчезват до шест седмици. Ако продуктите за акне без рецепта не действат, говорете отново с вашия лекар и той или тя ще ви препоръча по-силно лечение за белези, вероятно дори кремове на базата на ретиноиди. Това се прави, за да се предотврати появата на акне и да се насърчи отделянето на кожни клетки в и около белезите.

Следващото ниво в лечението на белези от акне е химическият пилинг на кожата. Ликолова, салицилова или млечна киселина се използва за отлепване на увредения горен слой на кожата и задейства образуването на нов и по-гладък слой. Тази процедура може да бъде полезна дори при активно акне. Пилингът обикновено се извършва за период от седмици или месеци и е най-вече ефективен срещу пигментирани белези.

Вторият тип белези от акне се третира по-често с дермабразио или лазерно възстановяване. Дермабразиото означава, че горният слой на кожата се отстранява с помощта на високоскоростна въртяща се телена четка или камък с диамантено покритие. Тази процедура изисква повече от една сесия за всеки белег и има недостатък, че белегът изобщо не се премахва. Това просто го прави по-малко видим.

По-добро лечение на белези от акне е лазерното възстановяване на кожата. Подобно на ефекта от излагането на слънце, лекарите използват концентрираната светлина на лазерния лъч, за да изгорят по-малка или по-голяма част от горния слой на кожата. Много дерматолози и козметични хирурзи препоръчват тази процедура пред дермабразиото.

Най-добрият начин да се погрижите за проблема с белезите от акне е да използвате лечение за акне, което наистина може да помогне на тялото ви да сложи край на основната причина за акнето и просто да предотврати белезите изобщо.

Варианти на тежко акне

Тежките форми на акне засягат малко хора. Те обаче представляват голяма трудност за хората, които страдат. Те са изключително обезобразяващи и могат да причинят психологически ефекти върху страдащия.

Acne conglobata е хронична и тежка форма на акне вулгарис (обикновено акне). Обикновено се характеризира с дълбоки абсцеси, силно възпаление, тежко увреждане на кожата, белези, черните точки обикновено са забележими и широко разпространени. Често се появява по лицето, гърдите, гърба, бедрата, горната част на ръцете и задните части. Обикновено засяга хора на възраст между 18 и 30 години.
При акне конглобата около множество комедони се образуват възпалителни възли, които постепенно се увеличават по размер, докато се разпаднат и отделят гной. Под възлите могат да се образуват дълбоки язви, водещи до белези от келоиден тип, а над дълбоко разязвени възли могат да се образуват корички

Acne conglobata може да бъде предшествано от акне кисти, папули или пустули, които не заздравяват, а вместо това бързо се влошават. Понякога acne conglobata се появява при акне, което е било латентно в продължение на много години.

Acne fulminans е внезапна поява на силно разрушително възпаление, което обикновено засяга млади мъже. Симптомите на тежко нодулокистично, често улцериращо акне, болки в ставите и треска са очевидни. Може да е резултат от неуспешно лечение на акне conglobata. Не се повлиява добре от антибиотици, така че обикновено се предписват акутан и перорални стероиди. Кортикостероиди или нестероидни противовъзпалителни лекарства могат да бъдат дадени за намаляване на възпалението. Пристъпите на акне fulminans могат да се повторят и пациентът може да развие акне, което изисква продължително лечение с изотретиноин.

Грам-отрицателният фоликулит е усложнение от злоупотреба и продължителна употреба на антибиотици. Пациентите с този тип акне обикновено се лекуват с акутан, тъй като е известно, че е ефективен срещу грам-отрицателни бактерии. Думата "грам" се отнася до синьо петно, използвано в лабораториите за откриване на микроскопични организми. Някои бактерии не се оцветяват в синьо и се наричат ​​„грам отрицателни“.

Pyoderma faciale е вид акне, който засяга предимно жени от възрастовата група 20-40 години. Ограничава се до лицето, появява се внезапно като дълбоки и повърхностни кистозни лезии на лицето с взаимосвързани „тунели“ между кистите, червеникаво възпаление на кожата и леко подуване (оток) на кожата, рядко персистира повече от година или и не се свързва с мазна кожа.

Съвети за грижа за кожата за хора, страдащи от акне

Бъдете нежни

 Първото нещо, което трябва да запомните е, че трябва да сте нежни с лицето си. Не мийте лицето си с гореща или студена вода. Използвайте хладка вода и мек почистващ препарат два пъти на ден и след тренировка във фитнеса, в случай че тренирате. Избягвайте обикновен сапун и други подобни продукти, които са пълни с разяждащи химикали. Ако не сте запознати с почистващите препарати, попитайте лекар за съвет.

Измийте внимателно лицето си и изплакнете обилно. Подсушете лицето си и избягвайте търкане. Почистването може да отвори хиляди невидими лезии по кожата ви, които са идеалното място за размножаване на бактерии.

Дръжте ръцете си далеч от кожата

Въпреки че е против инстинктите ви, трябва да се научите да държите ръцете си далеч от пъпки и други лезии. Изстискването на пъпки е лоша идея, освен ако не се извършва в стерилни условия от лекар.

За момчетата

Ако трябва да се бръснете, бъдете много внимателни. Направете тест върху себе си и вижте кой тип бръснач е по-добър за вас. Бих казал, че електрическите самобръсначки са нещото, което трябва да използвате, ако страдате от акне, но всеки човек знае по-добре какво работи в неговия случай. Бръснете се внимателно и избягвайте отварянето на съществуващи лезии.

За момичетата

Козметиката е един от второстепенните корени на акнето. Ако преминавате през лечение на акне, тогава изберете само козметика без масла, в противен случай добрият ефект ще бъде пропилян. Трябва също така да си направите тестове и да видите коя козметика не запушва порите ви. Внимавайте за странични ефекти, ако използвате продукти, чиито етикети казват „предназначени да не запушват порите“.

Стойте далеч от слънцето

Да, слънчевият загар би изглеждал прекрасно на вас, но трябва да се научите да го правите за известно време. Рисковете от излагане на слънце са неприемливи, когато разберете, че слънцето не лекува акне. UV лъчите просто изсушават външните слоеве на кожата ви и я карат да се отлепи. Въпреки това, след като сте далеч от слънцето, акнето ще се върне. Продължителното излагане също ще ви направи сигурен кандидат за рак на кожата.

Акнето е голям проблем: Как да намерите лечение за акне?

Акне , най-известен като пъпки, е проклятието на почти всяко лице и най-лошият кошмар за тези, които са твърде нещастни да страдат. Как да излекувате тези пъпки?

Това е най-често срещаното кожно заболяване днес. Само в Съединените щати близо 60 милиона души са заразени с акне, като 85% от тийнейджърите страдат от него.

Акнето е разстройство, произтичащо от действието на хормони върху мастните жлези на кожата (мастните жлези), което води до запушени пори и огнища на лезии, обикновено наричани пъпки или пъпки. Лезиите от акне обикновено се появяват по лицето, шията, гърба, гърдите и раменете.

Противно на общоприетото схващане, акнето не е само тийнейджърска болест. Това е социално проклятие и може да бъде разстройващо и обезобразяващо в определени случаи. Това има значително икономическо въздействие, тъй като хората харчат много пари за лечения и терапии без рецепта и за лекарства с рецепта.

Случаите на акне варират от леки до силно обезобразяващи. Тя варира от комедони (черни точки и бели точки) до възли и кисти. Ето няколко термина за акне, които могат да ви помогнат да разберете по-добре акнето.

Комедото или комедоните са просто запушен и разширен космен фоликул. Когато комедото е отворено, обикновено се нарича черна точка. Когато е затворен или дълбоко в кожата, обикновено се нарича бяла точка. Бялата точка се различава по цвят от черната точка, тъй като отворът на запушения мастен фоликул към повърхността на кожата е затворен или много тесен, за разлика от разширения фоликуларен отвор на черната точка. Нито черните, нито белите точки не трябва да се изстискват или отварят, освен ако не са извадени от дерматолог при стерилни условия. Наранената от стискане или чоплене тъкан може да се зарази от стафилококи, стрептококи и други кожни бактерии.

Папулите са възпалени лезии, които обикновено се появяват като малки, розови подутини по кожата и могат да бъдат нежни на допир. Група от много малки папули и микрокомедони може да са почти невидими, но да имат усещане за "шкурка" на допир. Папулата се причинява от локализирана клетъчна реакция към процеса на акне.

Пустулите са папули, покрити с пълни с гной лезии, които могат да бъдат червени в основата. Пустула, която се образува върху мастен фоликул, обикновено има косъм в центъра. Пустулите от акне, които заздравяват, без да прогресират до кистозна форма, обикновено не оставят белези.

Нодулите са солидни лезии с куполообразна или неправилна форма. Те обикновено се характеризират с възпаление, разпространяват се в по-дълбоките слоеве на кожата и могат да причинят разрушаване на тъканите, което води до белези. Възелът може да бъде много болезнен. Нодуларното акне е тежка форма на акне, която може да не реагира на терапии, различни от изотретиноин.

Кистите могат да изглеждат подобни на възли, но са пълни с гной, много болезнени и могат да причинят белези. Те обикновено се описват като имащи диаметър от 5 mm или повече.

Писнало ви е да се гледате в огледалото и да виждате едни и същи грозни петна и петна? Дразните ли се, че никога не можете да излезете и да си прекарате добре, защото хората зяпат през цялото време? Тогава звучи като крайно време да направите нещо по въпроса. Съществуват редица надеждни системи за лечение на акне, които атакуват както причините, така и ефектите от акнето навсякъде по тялото ви.

Различни лечения за акне

Акнето е най-разпространеното кожно заболяване, известно днес. Ето някои от различните лечения за акне, които сме събрали специално за вас.

Измивайте лицето си два пъти на ден (най-много три пъти) с нежен и непарфюмиран почистващ препарат. Избягвайте да използвате сапуни, тъй като те съдържат силни химикали и съставки, които могат да увредят кожата ви.

Избягвайте да докосвате лицето си. Спрете да слагате ръцете си на лицето си! Често съм виновен за това, като отпускам ръка отстрани на главата си, докато чета. Също така триенето или подпирането на брадичката ви е друг често срещан проблем при мислене. Избягвайте да търкате, докосвате или драскате кожата си с ръце. Ръцете ви съдържат много бактерии, които могат да причинят обостряне на акне. Вероятно това е едно от най-трудните неща за избягване, тъй като голяма част от контакта с ръка през целия ден сме в безсъзнание. Създайте си навик да избягвате контакта с ръцете и внимавайте за това през деня, за да избегнете бактерии.
Избягвайте изкушението да чоплите, убождате и стискате акнето си. Това ще изпрати инфекцията по-дълбоко в кожата и може да причини тежки белези.

За леко до умерено акне можете да използвате мехлеми, разтвори, лосиони или гелове без рецепта, които съдържат бензоил пероксид, салицилова киселина или азелаинова киселина като алтернатива на бензоил пероксид. Бензоил пероксидът е най-добър в убиването на P. acnes и може да намали производството на масло. Резорцинолът, салициловата киселина и сярата помагат за разграждането на черни и бели точки. Салициловата киселина също така помага за намаляване на отделянето на клетки, покриващи фоликулите на мастните жлези.

Могат да се прилагат и локални антибиотични разтвори и лосиони.

Маслото от чаено дърво е естествен антибиотик и антибактериално средство и има изсушаващ ефект върху кожата. Той предпазва бактериите от P. Acnes и намалява омазняването на лицето, което прави това масло инвестиция, която си заслужава.

Сярата помага за заздравяването на съществуващите петна, като отпушва порите.

Алфа или бета хидроксилните киселини (AHA или BHA) действат като поддържат кожата ексфолирана. Гликоловата киселина, най-известната от групата, е полезна адювантна терапия за леко акне. Бадемовата киселина, по-малко известна, но която съчетава кератолитичните свойства на гликоловата киселина с естествени антибактериални свойства, които помагат за намаляване на присъствието на P. acnes, може да се счита за по-ефективна алфа хидроксилна киселина при лечение на лезии от акне. Освен това е много по-малко дразнещ от гликоловата киселина, фактор, който може да бъде много важен за тези с чувствителна кожа, които не могат да използват други агенти като Retin-A, бензоил пероксид, сяра или салицилова киселина. Той е ефективен при лечение на леки случаи на акне самостоятелно и може да се използва успешно с други терапии при умерено акне.

Тези лечения обикновено са ефективни само при леки до умерени проблеми с акнето. Ефективността обикновено отнема няколко седмици или приблизително три до шест месеца, за да бъде забелязана. При по-тежки и сериозни състояния на акне не се колебайте да се консултирате с вашия дерматолог.

Ако смятате, че има по-добро решение за вашите проблеми с акнето, вие сте прави. Можете да опитате системите за лечение на акне. Билковите хапчета убиват бактериите, дълбоките миещи средства за лице и тяло отварят порите и почистват, защитният крем действа като щит за кожата ви.

Как да предотвратим акне 

Никой не иска да има акне. Всеки човек с акне иска да се отърве от него. Всеки иска да се предпази от акне. За съжаление, не всеки от нас знае как да се предпази от акне. Няма чудодейно лекарство, което да „премахне акнето за 3 дни“. Няма чудо. Но има продукти за лечение, които ще ви помогнат да лекувате акне. Все пак трябва да сте наясно, че можете да предотвратите появата на акне.

Факти за акнето

Факт номер едно. Козметичната индустрия прави милиарди долари от общественото търсене на страхотна кожа. Те използват парите, за да рекламират и увековечават своите продукти. Не се заблуждавайте от рекламата.

Факт номер две. Има много фактори, които допринасят за запушването на порите: като дехидратирана кожа, неправилно почистване, прекомерно производство на мазнини, прекомерно натрупване на мъртви кожни клетки, хормони, прекомерно изпотяване, мръсна работа или среда за игра, генетика, грим, пръсти по лицето, алергични реакции, диета с високо съдържание на захар и много други.

Факт номер три. Повечето замърсявания по кожата се дължат на запушени пори, така че най-добрият начин да имате красива кожа е да отпушите порите си.

Как да се предпазим от акне

1. Избягвайте продукти на маслена основа като лосиони за лице, измиване и козметика. Търсете продукти, които са „некомедогенни“, това означава, че няма да запуши порите ви.

2. Не носете стегната лента за глава, бейзболна шапка и/или каска, когато тренирате или спортувате, и се уверете, че перете напоените с пот неща всеки път, когато ги носите.

3. Поддържайте кожата хидратирана и влажна, за да могат вашите клетки да функционират правилно. Хидратирайте лицето си с меки, некомедогенни овлажнители, за да го поддържате хидратирано. Овлажняването е необходимост. Отново продуктът с най-малко химически добавки е най-добрият. Винаги използвайте лек овлажнител върху лицето си след почистване.

4. Почистете порите си с тоник без алкохол или балсам за кожа върху памучни топки. Не се опитвайте да търкате грубо или ще съблечете и ще повредите кожата си. Дори след като изплакнете лицето си, ако не премахнете остатъка от почистващия препарат и разхлабените остатъци от отпадъци, вие само ще вградите тези остатъци по-дълбоко в порите, докато нанасяте серуми и овлажнители отгоре. Абсолютно най-добрият начин за извършване на това дълбоко почистване на порите е с тоник без алкохол или балсам за кожа върху памучни топки. Няма нужда да наранявате кожата си чрез енергично търкане или силни киселини, просто избършете с тонер влажни памучни топки, докато последният памук стане идеално бял.

5. Стягащите вещества, салициловата киселина, ретиноевата киселина и гликоловата киселина предотвратяват запушването на порите. Имайте предвид някои активни съставки като бензоил пероксид, тези съставки могат да причинят сериозни странични ефекти.
И така, това са изключително лесни стъпки за премахване или намаляване на проблема ви, започнете днес. Красотата започва с вашата кожа.

Това са 5 основни съвета. Има още повече и не забравяйте да разгледате продуктите за лечение на акне.

Билкови лечения за акне

Има някои билкови продукти за лечение на акне, които могат да ви помогнат да поддържате кожата си здрава. Нека да разгледаме техните съставки.

 

Глухарче (корен)

 

Такова широко разпространено тревисто растение като глухарче от слънчоглед или семейство Asteraceae е известно с детоксикиращи свойства. Ето защо той работи перфектно, когато с негова помощ се третират кожни петна.

 

Този обичаен панталон на нашите дворове съдържа много вещества, полезни за тялото ни: холин, горчиви съединения, инулин, калций, силициева киселина, натрий, сяра и калий, които също са силно концентрирани в пресните листа.

Пурпурна шишарка (на прах)

 

Ехинацеята стимулира имунната система, тъй като допринася за производството на определени бели кръвни клетки. Той също така прави клетъчните стени по-здрави, така че човекът е по-малко изложен на риск, причинен от вируси и бактерии. Те не са в състояние да пробият стените, които са добре защитени. Ето как можете да се грижите за кожата си, като държите настрана възпалителните състояния. Растението расте като диво цвете в Канада и САЩ. Понастоящем може да се намери и в Европа и Азия, както и като култивирано растение.

 

Това растение е добро и при настинки и грип поради имуноукрепващите си свойства. Трябва да се приема през устата. Когато се прилага локално, лекува такива кожни заболявания и екземи, псориазис и ухапвания от насекоми. Благодарение на своите антимикробни свойства, Coneflower може да инхибира бактериите и да забави образуването на гной.

Репей (корен)

 

Репейът расте почти навсякъде: в Северна САЩ, Азия и Европа. От векове листата и корените му са били използвани за лечение на почти всички кожни заболявания и заболявания като акне, екзема, рак на кожата и други. Репеят помага за възстановяване на гладкостта на кожата и има лек антибиотичен ефект.

Жълт лапад (корен)

 

Това многогодишно цъфтящо растение е известно като общ систематичен тоник. Листата му са отличен източник на витамин А, протеини, желязо и калий. Обикновено се комбинира със сарсапарила в мехлеми, кремове и отвари срещу хронични кожни заболявания, като псориазис, екзема, кожни обриви. Комбинацията от тези две растения е ефективна благодарение на комбинацията от стягащ танис и очистителни антрахинони, които имат активни антимикробни свойства.

Cayenne (40 HU)

 

Пикантният и лют вкус на лют червен пипер има компонент, наречен капсаицин, който, когато се използва локално върху кожата, може да намали болката и дразненето. Тази подобна успокояваща функция може да помогне за премахване на сърбеж и дразнене, причинени от псориазис на кожата. Лютият червен пипер действа като преносител, който може да активира и подпомогне дейността на някои други елементи в мастните жлези и порите на кожата.

Червена детелина (цвет)

 

Известно е, че червената детелина е богата на основни витамини за кожата, като витамин А и витамин B-комплекс. Използва се за отстраняване на токсините от кръвта. В стари времена свежи цветя са били нарязвани и нанасяни директно върху кожата за лечение на ухапвания от насекоми или възпаления. В наши дни екстрактът от червена детелина е един от компонентите на кремове и лосиони срещу кожни заболявания като псориазис.

Корен от женско биле

Тази билка със сладък цвят се използва от векове в Аюрведа и традиционната китайска медицина. Погълнат в подходящи количества може да намали кожните възпаления и зачервявания, да лекува дерматити и някои инфекции. Женското биле също се използва като изсветлител на кожата и като омекотител в почистващи продукти и кремове.

Ние не призоваваме да правите такава смес на вашата кухненска маса. Не забравяйте за тези ефективни растения, когато купувате продукти за лечение на акне. С такива съставки ще можете да постигнете желания ефект.

Как да намерите най-доброто решение за лечение на акне?

Когато избирате решение за лечение на акне, искате да работи и да е на разумна цена. Може да се разочаровате, докато избирате най-добрите за вас продукти за борба с акне поради изобилието от тях на пазара днес.

Има страхотни съвети, които могат да направят избора на правилния продукт за вас много по-лесен.

1. Насоки, препоръчани от FDA

Има няколко препоръки за избор на лечение против акне на билкова основа. Новите правила на Администрацията по храните и лекарствата например гарантират, че органичните или билковите лекарства:

• Трябва да се вземат под внимание всички стандарти за безопасност

• Не съдържат никакви вредни съставки, замърсители или примеси

• Продуктът трябва да бъде правилно етикетиран в съответствие с указанията, определени от стандартите.

Както виждате, добра идея е да използвате същите указания, препоръчани от FDA, когато избирате крем, лосион, масло или друг подобен продукт против акне.

2. Клинично тестван ли е?

Живеем в епоха на основана на доказателства медицина и трябва да базираме преценката си на реални свидетелства и чисти факти и доказателства, а не само на голи твърдения. Затова изберете добро, многокомпонентно средство за акне, което има съставки, които са клинично тествани от времето и опита и са препоръчани от квалифицирани здравни специалисти и лекари за ежедневна употреба.

3. Съвместим ли е напълно?

Висококачествените добавки се произвеждат по формули, които минимизират рисковете от възможни последствия за голяма част от купувачите. Тези, които търсят ефективна система за грижа за кожата, трябва да намерят тази, която е добра за хора от всяка възраст и пол. Посетете форум за лечение на акне и прегледайте отзивите. Вашият продукт трябва да бъде оценен като даващ еднакво бързи и най-добри резултати при млади възрастни, както и при жени и мъже на средна възраст и възрастни.

4. Безрисково ли е?

Някои програми против акне имат странични ефекти точно като традиционните лекарства. Ето защо, когато избирате своя продукт, проучете дали тази добавка за грижа за кожата няма никакви нежелани ефекти върху тялото ви.

Най-простият начин да направите това е да проучите добре всички форуми за акне, които можете да намерите, и да видите дали продуктът, който искате да използвате, има одобрение от някои добре известни големи международни авторитети по здравеопазване. За да обобщим, обърнете внимание на мнението на мнозинството, защото то ще бъде правилното. Може да намерите най-добрия продукт за вашата кожа, ако вземете предвид този фактор.

5. Сравнете и вижте дали продуктът е достъпен и икономичен

Продуктът за грижа за кожата за пациенти с акне не може да се нарече най-добрият, освен ако не е достъпен. Следователно продукт, който ви дава повече за по-малко, би бил най-добрият избор.

Ако отидете в аптеката, ще видите много продукти от различни видове в нея. Всички те са насочени към борбата с акнето. Ще видите лосиони, кремове за грижа за кожата, добавки, лосиони, масла за предотвратяване на проблема. Има много марки, които произвеждат натурални продукти, но не всички работят правилно, за да дадат добър резултат. Дори тези продукти, които се използват често, могат да доведат до нежелани ефекти.

Основното е да се вземат предвид отзивите на други хора, които се опитват да лекуват състоянието си с този или онзи продукт, и след това да споделят впечатленията си, информирайки другите потребители дали продуктът е бил полезен.

Хапчета за лечение на акне без операция 

Мъжете и жените често се опитват да лекуват акне и да подобрят външния си вид, обмислят химически техники, които могат да имат доста неблагоприятни, дори животозастрашаващи ефекти, завършващи с хирургическа намеса. Но сега много хора разбират, че най-безопасният начин да получите желания резултат е да приемате лекарства от естествен произход.

Цялото ви тяло ще бъде здраво, когато използвате билкови лекарства. Можете да намалите болката и да предотвратите здравословни проблеми, ако изберете естествени продукти. Направете вашето физическо състояние първи приоритет. Натуралните хапчета за лечение на акне дават блестящи резултати и са абсолютно безопасни. Ако решите да приемате хапчета за лечение на акне от естествен произход, ще забележите резултатите много скоро. Няма да страдате от никакви усложнения, тъй като тези хапчета не включват никакви неестествени съставки и консерванти. Само след няколко дни прием на добавките ще имате чиста кожа на лицето, акнето по тялото също ще изчезне. Ще се отървете от такива признаци на стареене като бръчки или стрии.

Хапчетата за лечение на акне съдържат билка, наречена "Елексир на младостта". Според легендата растението се е използвало преди за лечение на всякакви кожни заболявания. Билката не се развива широко и цъфти само два пъти годишно. Следователно, отнема време и усилия за извличане на полезни вещества. Според изследването тези билки включват биологични съставки, които правят кожата ви чиста. Хапчетата за лечение на акне могат да ви дадат това, от което се нуждаете, и ще повишите увереността си.

Хапчетата за лечение на акне може да се доставят с витамин Е, който е добър антиоксидант и също така овлажнител . Чистата кожа на лицето ще ви накара да се почувствате млади и ще допринесе за по-голяма увереност - всичко това без възможни странични ефекти!

Натурални продукти за лечение на акне

И така, вие вече сте узрели със средствата за вашата борба и вече сте избрали своя начин, по който ще не се угризявайте на акнето и ще унищожите всяко акне, появяващо се по кожата ви, било то на раменете, краката, ръцете или навсякъде. Но въпросът е отворен със самите средства, които ще използвате в борбата си. Да, разглежданият случай се отнася до естествено лечение на акне.

Има много причини за акне. Тези причини са просто разнообразни, така че се случва просто да не знаете откъде идват тези отвратителни петна. Акнето може да бъде причинено от хормони или нездравословна околна среда – изглежда просто се появява от нищото! Но причината определено винаги е налице.

Такова голямо разнообразие от причини води до голямо разнообразие от естествени възможности за лечение на акне. Обикновено те се доказват с тестове или с широки практически приложения, но въпреки това не можете да предвидите дали някой от тях ще бъде наистина полезен във вашия случай. Но нека такъв разнообразен избор дава свобода за вашите действия. Има много видове продукти и всеки от тях има различно действие.

Това, което е наистина важно при избора на препарат против акнее да прочетете отзивите. Разбира се, това не е така само при препарата против акне. Отзивите за продуктите не се пишат за забавление. На какво трябва да обърнете внимание, като четете отзиви за естествено лечение на акне? Много често се пише, че продуктите се препоръчват само след лекарски препоръки. В този случай безспорно е по-добре да се консултирате с добър специалист, преди да използвате такива препарати.

Прегледът на продукта може също да ви даде кратка информация относно репутацията на продукта. Опитайте се да извлечете информация за референции на компанията, която произвежда този продукт.

Това, което също трябва да посочите, е гаранция за връщане на парите. Това също е част от репутацията, безопасността на продукта и основен фактор като едно нещо – ако ще ви бъде изплатено в случай на неуспех на препарата да победи вашето акне, поне няма да загубите пари. За съжаление загубеното време вече е гарантирано.

Коментари

Популярни публикации от този блог

Отключване на тайните на женското либидо: Изчерпателно ръководство за женско сексуално здраве

Много жени изпитват проблеми в сексуалния живот и търсят решения. Проблемът е, че можете лесно да намерите продукт за подобряване на мъжкия пол: от добре познатата Виагра до всички тези билкови хапчета и кремове. Въпреки че тези опции наистина увеличават женското сексуално желание, те са предназначени и формулирани за мъже и е възможно да причинят странични ефекти. Историята зад женското либидо Често проблеми те, свързани със сексуалния контакт, плашат мъжете, защото те не знаят как да се справят с тях и как да поправят ситуацията. Различни фармацевтични компании явно се възползват от тази идея, като предлагат хапчета за подобряване на мъжете на мъже, заети със своите сексуални връзки. Въпреки това, оплаквания от ниско либидо могат да се наблюдават и при жените, особено на 40-годишна възраст. Тази ситуация се изразява в повечето случаи чрез бърза загуба на интерес и/или енергия, преди жените изобщо да достигнат оргазъм. Този проблем притеснява дамите и прераства във фактор, застраш

Разкриване на причините за нисък обем на спермата, слаба еякулация и ниска плодовитост при мъжете

Да се ​​върнем към основния въпрос на нашия блог. Какво е сперма? От къде идва? Има милиони сперматозоиди, произведени от вашите тестиси (тестиси) всеки ден. Сперматозоидите преминават през естественото клетъчно делене, което неизбежно води до тяхното съзряване. По време на еякулация сперматозоидите се изпомпват в семепровода на мъжа, където се отделят фруктоза, семенни течности и други химикали. Вашата сперма плюс други течности бързо преминават през пикочния мехур през уретрата и излизат от пениса ви. Това също доказва факта, че ако увеличите обема на сперматозоидите , ще имате повече сперматозоиди, преминаващи през пениса ви , това означава по-приятни контракции и по-мощен и по-силен оргазъм. За да може сперматозоидите да навлязат в шийката на матката на жената, трябва да изпитате ерекция, оргазъм и еякулация. Ерекция възниква, когато пенисът ви е стимулиран или когато имате еротична мисъл. Има внезапен прилив на кръв към камерите на еректилната тъкан в пениса. Това от своя стра